Brigaldara
Geen producten gevonden...

De naam Brigaldara verscheen voor het eerst in een akte van 1260.De familie Caesars kochten het huis en de grond in 1929, de teelt van wijnstokken en olijfbomen werd afgewisseld met boomgaarden en granen. Vanaf 1979 richt men zich volledig op de wijnbouw, eerst druiven verkopen en vanaf 1991 zelf wijn maken. Wij vroegen Stefano waarom de Ripasso als enige een afwijkend etiket heeft, want deze is werkelijk geweldig! Hij antwoordde: elke Ripasso is een gemiste kans voor de verkoop van een Amarone! Dus een ander etiket. Inmiddels krijgt zijn Amarone met enige regelmaat 3 glaasjes in de Gambero Rosso, ook weer in 2015! De Riserva wordt pas sinds een aantal jaren gemaakt, als je deze uit 2007 geproefd hebt, dan kun je niet meer terug, zo'n extreme lengte en diepte in een wijn zie je zelden.
De Valpolicella wordt geproduceerd door het vergisten van verse druiven, voornamelijk de corvina- en corvinone-rassen.
Het oogstmoment is uiterst belangrijk voor deze wijn, gezien de delicaatheid van zijn aroma's en de balans die sterk afhankelijk is van de zuurgraad.
Valpolicella van Brigaldara is een wijn die elke dag wordt gedronken met aroma's die karakteristiek zijn voor het valleigebied waar de druiven groeien. Deze aroma's omvatten kersen evenals sommige kruiden afhankelijk van het oogstjaar. Om de geur van de wijn in evenwicht te houden, laten zij het in stalen vaten kort rijpen, waardoor het zijn natuurlijke aroma's kan behouden.
De Grote Hamersma
De instap-Valpolicella van Brigaldara maakt het ons makkelijk: schroefdop. Daaronder een inhoud die het ook niet al te ingewikkeld maakt, maar wel serieus lekker is. Kerngezond kersenfruit, zure bessen, pit en peperigheid. En een gezonde aandrang tot doordrinken.