Azienda Agricola Vinicola Venea Venea Burbero
Venea Burbero uit wijnland Italie
Venea Burbero Opgenomen in De Grote Hamersma gids met een 8,5
Flipje van Tiel, met zonneblosjes op de toch al rode wangen die in de aanloop naar de finish van de vierdaagse op de Via Gladiola toch nog volledig okselfris de bloemen in ontvangst neemt. Persoonlijk had ik liever een fles wijn gekregen. Ik weet wel welke...
De wildkampeerwijn: vleug kampvuur, bek vol rijp rood fruit, maar nu met nog meer onverschrokken zuren en stoutmoedige tannines. (Nicolaas Klei)
Opvallend is dat men bij Venea voor hun wijnen een wijnmaak techniek toepassen appassiamento geheten, die meer gebruikelijk is in het veel noordelijker gelegen Veneto gebied. Hierbij liet men vroeger vers geplukte, rijpe druiven langzaam indrogen op matten van stro, maar tegenwoordig in speciale droogkasten waar de hygiene beter gewaarborgd is.
Door het verwerken van de Montepulciano druiven die circa 25% van hun vocht hebben verloren ontstaat een zeer geconcentreerde Venea Burbero rodewijn zonder de stroeve tannines die normaal zijn bij andere wijnen.
Prijzen en scores Venea Burbero uit wijnland Italie:
- Hamersma Gids
Venea Burbero beschrijving:
Drinktemperatuur:
18 graden
Alkohol:
12%
Restsuiker/zuren:
gram/liter
gram/liter
Bewaartermijn:
Je kunt deze Venea Burbero 3-5 jaar bewaren, dus lang drinkplezier gegarandeerd.
Wijnbereiding
Deze Venea Burbero is conventioneel gebotteld
Wijngaarden/terroir
Deze Venea Burbero komt uit de regio Abruzzen.
Wijn/Spijs
Deze rode wijn past mooi bij rood vlees, lam, wild maar ook mooie smaakvolle harde kazen waar Italie om bekend staat.
De Italiaanse Venea Burbero is een bestseller bij ons op de webshop en zeker aan te raden.