Terug

Levering PostNL i.v.m. online drukte is er vaak vertraging. Wij kunnen dit helaas niet versnellen .

Klantenservice

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. De verzendoptie Leeftijdscheck 18+

1.1 Wanneer ik voor een Pakket met Leeftijdscheck 18+ kies, kan het pakket dan ook door een huisgenoot of de buren aangenomen worden?

Ja, wanneer uw klant bij de bezorgpoging niet thuis is, maar een huisgenoot wel, dan kan hij of zij het pakket aannemen. Ook in dit geval controleert de bezorger, op basis van een geldig legitimatiebewijs, of de ontvanger 18 jaar of ouder is.

1.2 Moet de ontvanger van het Pakket met Leeftijdscheck 18+ tekenen voor ontvangst?

Ja

1.3 Welke vormen van legitimatiebewijs zijn toegestaan?

Een paspoort, een Nederlands rijbewijs of een Europese of Nederlandse ID-kaart

1.4 Wat gebeurt er als de ontvanger geen geldig legitimatiebewijs kan overleggen of niet 18 jaar of ouder is?

Dan volgt er helaas geen uitreiking van het pakket. Er vinden 2 afleverpogingen aan de deur of bij de buren plaats. Wanneer uitreiking na 2 afleverpogingen niet mogelijk is, gaat de zending naar een PostNL afhaallocatie. Daar vindt bij de uitreiking dezelfde check plaats als aan de deur. Wanneer het pakket niet binnen 3 weken opgehaald wordt, dan gaat de zending retour naar de afzender

1.5 Hoe gaat PostNL om met de ingevoerde gegevens?

De chauffeur voert de geboortedatum, zoals dit op het door de ontvanger getoonde legitimatiebewijs staat, in in de handterminal. Op de handterminal vindt een geautomatiseerde check plaats of de ontvanger 18 jaar of ouder is. Er worden geen naam, adres of ID gegevens opgeslagen.

1.6 Wat is Pakket met Leeftijdscheck 18+?

Met de leeftijdscheck 18+ heeft u de zekerheid dat de persoon die uw pakket in ontvangst neemt 18 jaar of ouder is. De pakketbezorger van PostNL controleert het legitimatiebewijs van de ontvanger aan de deur. Deze mogelijkheid is alleen voor zendingen binnen Nederland beschikbaar.

1.7 Hoe werkt Pakket met Leeftijdscheck 18+ precies?

Bij het aanmaken van uw zending geeft u als verzender aan of er bij het te verzenden pakket een leeftijdscontrole uitgevoerd moet worden. Dit betekent dat uw klant bij het uitreiken van het pakket om een geldig legitimatiebewijs gevraagd wordt. De bezorger leest de geboortedatum van het getoonde ID af en voert deze in zijn handterminal in. Vervolgens wordt automatisch gecontroleerd of de persoon 18 jaar of ouder is. Alleen als alles klopt volgt er uitreiking van het pakket.

1.8 Hoeveel kost Pakket met Leeftijdscheck 18+?

Voor de leeftijdscheck 18+ betaalt ProefWijn € 1,55 per pakket. Dit is inclusief handtekening voor ontvangst, waarbij het pakket ook bij de buren afgeleverd kan worden. 

1.9 Kan een Pakket met Leeftijdscheck 18+ ook op een PostNL locatie afgeleverd worden?

Ja, aan de balie van de desbetreffende PostNL locatie wordt ook om een geldig legitimatiebewijs gevraagd. Hierbij wordt dezelfde procedure gevolgd als bij levering aan de deur. Dezelfde procedure wordt ook gevolgd wanneer het pakket na 2 mislukte bezorgpogingen bij een PostNL locatie wordt afgeleverd, zodat uw klant het daar op kan halen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ProefWijn 9,7 / 10 - 30 Smaakervaringen @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »