Venea Burbero vergroten

Venea Burbero

€ 7,95 incl. BTW
Op voorraad

Toevoegen aan Verlanglijst

  • ✓ Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Binnen 48 uur, bij u thuis
  • ✓ Gratis retourneren 
  •  Niet tevreden, geld terug garantie

Productkenmerken:

Wijnsoort Rode wijnen
Druivensoort Montepulciano
Smaakprofiel Fruitig met Body
Lekker bij Harde kaas
Jaar 2018
Wijnregio Abruzzen
Wijnpers Beide
Wijnbouw Conventioneel
Wijnland Italie

Omschrijving:

Opvallend is dat men bij Venea voor hun wijnen een wijnmaak techniek toepassen ‘appassiamento’ geheten, die meer gebruikelijk is in het veel noordelijker gelegen Veneto gebied. Hierbij liet men vroeger vers geplukte, rijpe druiven langzaam indrogen op matten van stro, maar tegenwoordig in speciale droogkasten waar de hygiëne beter gewaarborgd is.

Door het verwerken van de Montepulciano druiven die circa 25% van hun vocht hebben verloren ontstaat een zeer geconcentreerde wijn zonder de stroeve tannines die normaal zijn bij andere wijnen.

Venea

De Venea wijngaarden strekken zich uit langs 10 hectare wijngaarden in het gebied van Fossacesia vlak bij Chieti in de Abruzzen.
Venea is een verhaal van een familie met liefde en vriendschap. De liefde die de familie Paolucci al 3 generaties heeft voor de natuur en hun land. Met als doel de vriendschap van de natuur terug te betalen door met de grootste zorg druiven te laten groeien en er wijn van te maken. Aandacht en respect is nodig om deze manier van het omgaan met de natuur over te brengen op de komende generaties. De hele familie van ouders tot kinderen, oom en zelfs een neef is betrokken bij het wijn maken. Sinds deze generatie, de vorige generaties leverden hun druiven aan de coöperatie, wordt er zelf wijn gemaakt. Nicoline en zijn echtgenoot Serena maken op een hypermoderne manier wijnen van de autochtone druivenrassen trebbiano, montepulciano en pecorino. Van die laatste dacht men dat het ras rond 1900 verdwenen was. Maar dit is inmiddels de witte variëteit waarmee de streek furore maakt.

De Venea wijngaarden strekken zich uit langs 10 hectare wijngaarden in het gebied van Fossacesia vlak bij Chieti in de Abruzzen.
Venea is een verhaal van een familie met liefde en vriendschap. De liefde die de familie Paolucci al 3 generaties heeft voor de natuur en hun land. Met als doel de vriendschap van de natuur terug te betalen door met de grootste zorg druiven te laten groeien en er wijn van te maken. Aandacht en respect is nodig om deze manier van het omgaan met de natuur over te brengen op de komende generaties. De hele familie van ouders tot kinderen, oom en zelfs een neef is betrokken bij het wijn maken. Sinds deze generatie, de vorige generaties leverden hun druiven aan de coöperatie, wordt er zelf wijn gemaakt. Nicoline en zijn echtgenoot Serena maken op een hypermoderne manier wijnen van de autochtone druivenrassen trebbiano, montepulciano en pecorino. Van die laatste dacht men dat het ras rond 1900 verdwenen was. Maar dit is inmiddels de witte variëteit waarmee de streek furore maakt.

Smaakervaring(en)

Opvallend is dat men bij Venea voor hun wijnen een wijnmaak techniek toepassen ‘appassiamento’ geheten, die meer gebruikelijk is in het veel noordelijker gelegen Veneto gebied. Hierbij liet men vroeger vers geplukte, rijpe druiven langzaam indrogen op matten van stro, maar tegenwoordig in speciale droogkasten waar de hygiëne beter gewaarborgd is.

Door het verwerken van de Montepulciano druiven die circa 25% van hun vocht hebben verloren ontstaat een zeer geconcentreerde wijn zonder de stroeve tannines die normaal zijn bij andere wijnen.

Venea

De Venea wijngaarden strekken zich uit langs 10 hectare wijngaarden in het gebied van Fossacesia vlak bij Chieti in de Abruzzen.
Venea is een verhaal van een familie met liefde en vriendschap. De liefde die de familie Paolucci al 3 generaties heeft voor de natuur en hun land. Met als doel de vriendschap van de natuur terug te betalen door met de grootste zorg druiven te laten groeien en er wijn van te maken. Aandacht en respect is nodig om deze manier van het omgaan met de natuur over te brengen op de komende generaties. De hele familie van ouders tot kinderen, oom en zelfs een neef is betrokken bij het wijn maken. Sinds deze generatie, de vorige generaties leverden hun druiven aan de coöperatie, wordt er zelf wijn gemaakt. Nicoline en zijn echtgenoot Serena maken op een hypermoderne manier wijnen van de autochtone druivenrassen trebbiano, montepulciano en pecorino. Van die laatste dacht men dat het ras rond 1900 verdwenen was. Maar dit is inmiddels de witte variëteit waarmee de streek furore maakt.

Wat was uw smaakervaring!

Venea Burbero

Venea Burbero

Wat was uw smaakervaring!

bel ons: 

+31630115100

Nieuwsbrief

Gratis wijntips en acties?