Azienda Agricola Giol Pinot Grigrio zonder sulfiet
Pinot Grigrio zonder sulfiet Giol
Druivensoort | Pinot grigio |
Smaakprofiel | Droog zonder vatrijping |
Lekker bij | Witvis, vegetarisch, spicy Oosters, vleeswaren, wit vlees, zachte romige kaas, tonijn & zwaardvis, kip |
Oogstjaar | 2018 |
Regio | Veneto |
Herkomstbenaming | Marca Trevigiana |
Land | Italie |
Productiemethode | Biologisch, veganistisch, zonder toegevoegd sulfiet |
Pinot Grigrio zonder sulfiet Giol in de pers
Minder CO2-uitstoot. Verantwoord gebruik van water. Biologisch geproduceerd en minder belastend voor het milieu. Lichtgewicht fles bovendien. Hoewel, komt een grammetje bij: vanwege het label dat duidelijk aankondigt dat er geen sulfiet aan de wijn is toegevoegd. Is dat meteen ook lekkerder? Beslist niet altijd. Maar in het geval van Giol wel. Hun pinot grigio is niet zo’n confectiebleekneusje met waterige oogjes. Veel grip, veel kracht, veel smaak. Raszuiver (al leidt dat in deze tijden van Baudet wellicht misschien tot verkeerde associaties), lekker appelig, amandeltjesbitter en vief fris.
Hamersma proefnotitie 25 januari 2020