Aanbieding
Chardonnay, Well of Wine

Chardonnay, Well of Wine

€ 8,95

In stock

FWEL103

Druivenras:Chardonnay

Land/streek:Frankrijk /languedoc

Een frisse chardonnay  prachtige goudgele wijn met geurtonen van rijp wit en geel fruit elegant onderbouwd door korte vat rijping waardoor de wijn extra diepte krijgt .

Onno Kleyn: Een 9+ in Volkskrant Magazine Zomer 2015 'wat een wijn, een beuker'

"In deze snelle tijden drinken we snelle witte wijn. Strak, fris, scheermesscherp soms, goed voor het moreel, maar niet voor het glazuur van je tanden. Er bestaat ook andere. Rond, weelderig, rubensiaans geplooid. Liefhebbers kennen het type en denken dan meteen aan vaandeldraagster Meursault, de riant bevleesde, op rijk eikenhout vergiste en gerijpte Chardonnay uit de Bourgogne. Het is voor velen een droom, zeker omdat een goede Meursault kostbaar is. In Zuid-Frankrijk erkent men onze nood. En zo verscheen er op mijn proeftafel de houtgerijpte Chardonnay uit de Languedoc. Nee, ik mag hem niet vergelijken met een Meursault; die diepe, onderliggende laag heeft hij niet. Maar wát een wijn... 'een beuker'. Hij zingt, hij golft, hij sliert en zwiert met rijp fruit, ananas, gebruinde boter, vanille, hij roomt op als crème fraîche op verse volle melk, hij benevelt en betovert, en dat allemaal zonder plat of log te worden. Nodig smeltende visgerechten, zoet gebraden kippen en je geliefde uit. Een wijn als ouverture van een wervelende opera tussen satijnen lakens." 

Kwaliteit 
De grote Hamersma 2017
2017-04-05

FWEL 103

Well of Wine. Ook dit jaar weer met een bordje"Hier spreekt men Nederlands" op de deur. Voor-etiket vermeldt: Chardonnay is een bleke gouden witte wijn met fijne aroma`s van rijp geel en wit fruit, elegant ondersteund door een vleugje hout.
Well, well...klopt volledig. Al noteer ik liever: "De tropen aan de teugels, fris waar het moet,eiken als lichte houvast, prima in orde. Well done".

Schrijf uw recensie !

Schrijf uw recensie

Schrijf uw recensie

Related Products

Reviews

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

Contact

Kom bij ons proeven!
Proef! Wijnimport,
Industrieweg 18
8131 VZ Wijhe
Kvk nr.: 63995379
BTW nr: 90532144B01

Bel ons nu: +31(0) 570 - 523974
E-mail: info@proefwijn.nl