Appius, St.Michael-Eppan

€ 149,00

Laatste stuks

ISME114

Druivensoort Chardonnay (65%), Sauvignon (15%), Pinot Grigio en Pinot Blanc

Smaakprofiel Opgeslagen in barriques-tonneaux voor fermentatie, biologische zuurreductie en vinificatie. De assemblage vindt plaats na een jaar, gevolgd door nog eens drie jaar rijping in stalen tanks met fijne gist.
Lekker bij Appius 2012 is een uitstekende begeleiding bij sterk gearomatiseerde visgerechten zoals turbot of zeeduivel, en ook bijzonder goed bij smakelijke hoofdgerechten zoals kwartels en kalfsvlees (bijvoorbeeld gefrituurde kalfsvleesbroodjes), evenals voorgerechten zoals risotto of kalfsvlees ravioli.
Oogstjaar 2012
Regio Alto Adige
Herkomstbenaming D.O.C. Alto Adige
Land Italie
Productiemethode Conventioneel
Bewaarpotentieel 8 tot 10 jaar na oogst

De derde editie van de Appius superwijn blijft gelijk aan hetzelfde basisprincipe van druiven van uitstekende kwaliteit, die persoonlijk door Hans Terzer zelf geselecteerd zijn, die het beste uitdrukken. 2012 was een zeer goed jaar in de Überetsch-regio in termen van klimaat: er was geen significante regenval tijdens de oogst en het leverde volledig rijpe druiven met een fijne vruchtbaarheid en een intens aroma, dat in de Appius 2012 komt. De cuvée is voornamelijk Gemaakt van Chardonnay, maar wordt gecombineerd met Sauvignon, Pinot Grigio en Pinot Blanc. Het resultaat is een ingewikkelde neus van hemelse vruchten zoals banaan, ananas en papaya - maar ook enkele florale noten komen door. De romige textuur is vleiend op de mond, vergezeld van een aangename mineraliteit, een delicate balans van zuurgraad en een langdurige nasmaak. Al met al is dit een harmonieuze en elegante wijn die voor de komende jaren te buitengewoon goed te drinken is.

Schrijf uw recensie

Schrijf uw recensie

Related Products

Reviews

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

Contact

Kom bij ons proeven!
ProefWijn,
Buntwal 9
3864 MX Nijkerkerveen 
Kvk nr.: 66297656
BTW nr: NL221032083B01

Bel ons nu: +31 6 30 11 51 00
E-mail: info@proefwijn.nl