Le Pied de Samson, viognier, Domaine Georges Vernay

€ 31,50

FDGV104
Druivensoort Viognier
Smaakprofiel Droog, met vinificatie in houten vaten
Lekker bij Witvis, Schaaldieren, Spicy Oosters, Pasta/deegwaren, Vleeswaren, Zalmachtigen, Wit vlees, Vegetarisch, Zachte romige kaas, Kip
Regio Noord Rhone, bovenste wijngaard
Herkomstbenaming A.O.C. Condrieu
Productiemethode in conversie voor biologisch

Georges Vernay

Domaine Georges Vernay behoort tot de absolute top van de Noord-Rhône.  Het bedrijf werd door zijn vader, Francis opgericht in 1938, hij was een van de grondleggers van de Appellation Controlée Condrieu  en Côte Rotie die beiden in 1940 het levenslicht zagen.

In 1953 neemt zoon Georges het roer over, toen waren er in de hele wereld nog maar 6 Hectare viognier over! Nu kun je je dat niet voorstellen.  Hij begint met het aankopen van wijngaarden. Vemay geloofde in de druif en in de bijzondere relatie met het terroir van Condrieu.

Vandaag telt dit toonaangevende domein zo’n 22 hectaren eigen grond verdeeld over Condrieu, St-Joseph en Côte Rotie. Georges is inmiddels de 90 gepasseerd en laat al twee decennia het wijnmaken over aan zijn dochter Christine. Zij drijft nu samen met echtgenote Paul het familiedomein. Het is onder haar leiding dat Domaine Georges Vernay doorgroeide tot de absolute top. Alle wijngaarden zijn biologisch.

Schoonzoon Paul Amsellem, legt het geheim van goede Condrieu uit. "Viognier heeft van nature een lage zuurgraad. Hij kan alleen spannend zijn door mineralen, zoals die hier in de bodem voorkomen. Daarom zijn Viogniers van elders vaak niet interessant"

Wie de wijnen van dit inmiddels klassieke en zeer florerende domein proeft, moet constateren dat hij gelijk heeft. Ondanks de lage zuurgraad hebben de wijnen van de beste wijngaarden een opmerkelijke levendigheid. De beste wijnen zijn niet alleen die van oude stokken, maar ook van klassieke terroirs als de Coteau du Vernon, waar Vernay’s mooiste wijn vandaan komt, de rijkste van allemaal en tegelijk die met de mooiste mineraligheid.

 

Schrijf uw recensie

Schrijf uw recensie

Related Products

Reviews

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

Contact

Kom bij ons proeven!
Proef! Wijnimport,
Industrieweg 18
8131 VZ Wijhe
Kvk nr.: 63995379
BTW nr: 90532144B01

Bel ons nu: +31(0) 570 - 523974
E-mail: info@proefwijn.nl