Aanbieding
Vergel Rosado, La Bodega de Pinosa

Vergel Rosado, La Bodega de Pinoso

€ 6,95

€ 7,95

SPIN201
Druivenras Monastrell
Smaakprofiel Droog zonder vatrijping
Lekker bij aperitief, borrel, receptie, witvis, zalmachtigen, schelp-en schaadieren, rijst Aziatisch,
Oogstjaar 2015
Land Spanje
Regio Valencia
Appelatie D.O. Alicante

Het zonnetje komt eraan,alle reden om te gaan proeven.

La Bodega de Pinoso

La Bodega de Pinoso is een 100% biologisch werkende bodega in de warme DO Valencia, bij Alicante. Onder de bezielende leiding van Ana Amat werkt een talentvol jong team aan de wijnen. Ze combineren moderne en traditionele technieken, werken met lage sulfietgehaltes en gebruiken inheemse gisten en autochtone druivenrassen als monastrell & airen. De ondergrond en het microklimaat rond de bodega zijn ideaal voor het verbouwen van deze druivensoorten. Ze geven de wijnen van La Bodega de Pinoso net dat beetje extra mee. Een "alma de vida", mediterrane ziel zoals de Spanjaarden het omschrijven.
 
De monastrell zorgt bij de rode wijnen voor de Spaanse vriendelijkheid, de alicante bouschet (= garnacha tintorera) voor het fruit en het kruidige waarna de merlot het helemaal afmaakt.
 
De diepgewortelde oude stokken van de airen zorgen bij de witte wijn voor een verrassende mineraliteit waardoor het lijkt of de wijn wat houtrijping heeft meegekregen. Een unieke wijn waaraan heel wat jaren experimenteren ten grondslag liggen. De Vergel wijnen van

Ongekende prijs prestatie.
Er is niets makkelijker dan gigantisch dure wijnen inkopen in de hoop iets moois tegen te komen. Veel lastiger is het om spotgoedkope wijnen te ontdekken die iedere toets kunnen doorstaan.

Ana Amat nam kortgeleden het wijn maak roer over bij Bodega de la Pinoso in Alicante (Spanje) zij toverde in korte tijd de wat ‘rustieke’ wijnen om tot jonge, spannende haast ‘vibrerende’ wijnen.

Kwaliteit 
Het Parool beoordeeld
2018-06-05

Het Parool

Het zonnetje komt eraan, alle reden om te gaan kijken naar RoséDat deed Het Parool, ook onder leiding van wijncriticus Harold Hamersma. Vergel, onze goedkoopste biologische rosé, kwam als nummer 1 uit de bus. Vergel heeft de laatste tijd haar sporen verdiend. Eind vorig jaar plaatste wijnschrijver Nicolaas Klei in Elsevier de witte 2015 al bij de allerbeste wijnen van Nederland. Even later publiceerde Onno Kleyn in De Volkskrant over de rode Vergel ( 7,95) en nu is het de beurt aan de rosé in het parool, ook deze fraaie droge rosé blijft uiterst betaalbaar ( 6,95)

Kwaliteit 
De grote Hamersma 2017
2017-05-18

SPIN 201

De laatste jaren vroeg vriend en kok
Julius Jaspers mij regelmatig om de gerechten in zijn boeken van wijnadviezen te voorzien. En tegen de "JJ"zeg je nu eenmaal geen nee.
Inmiddels staat de teller naar ik meen dan ook al op een stuk of vijf boeken.
Overigens doe ik dat altijd met veel plezier. Met name omdat één en ander gepaard gaat met veel proef-eten en drinken. Ook voor zijn meest recente, Simple Smart Cooking, mocht ik de kurkentrekker en pen weer ter hand nemen.Daarin staat Koreaanse auberginesalade,een recept dat mevrouw Hamersma en ik al een paar keer met plezier aan den lijve hebben mogen ondervinden in zijn Aziatische restaurant "Happyhappy joyjoy. Daar dronken we er overigens op aanraden van Julius een Yuzu Highball Kizakura bij, een blend van sake,yuzusap en limoen.
En dat bleek een verkwikkend uitstapje richting terra incognita.
Eenmaal weer veilig thuis heb ik toen maar eens even teruggebladerd in zijn kookboek wat voor "Smart"wijnadvies ik toch bij deze Koreaanseauberginesalade had gegeven. Ik las terug: Aubergine begrijpt bitter goed. Deze vruchtgroente-heerlijk woord-toch?
heeft vooral bij warme bereidingen de opmerkelijke kwaliteiten om stevige, straffe tannines in rode wijnen milder te stemmen.
Jonge Cabernet Sauvignon smaakt dan prima. Zo ook rode Rhônes. Bij het favoriete auberginegerecht van
Julius- de Koreaanse salade-daarentegen zorgt goede Rosé uit Zuid Frankrijk voor een extra uitroepteken bij het "Wow"!!!-effect.
En kijk aan, na de blindproeverij voor het Parool,kwam het panel tot een zelfde soort advies. Al was het in dit geval een Rosé uit Zuid-Spanje die de uitroeptekens opeiste, daarmee achttien andere wijnen veroordelend tot een plek achter de komma. De proefnotities melden: opgewekt gedoe. Van het soort dat niet stil kan zitten. Als dat maar geen knoeien wordt.Zou zonde zijn:het zoet van rijp rood fruit past fijn bij de salade.

Schrijf uw recensie !

Schrijf uw recensie

Schrijf uw recensie

Related Products

Reviews

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

Contact

Kom bij ons proeven!
Proef! Wijnimport,
Industrieweg 18
8131 VZ Wijhe
Kvk nr.: 63995379
BTW nr: 90532144B01

Bel ons nu: +31(0) 570 - 523974
E-mail: info@proefwijn.nl