Ad Astra, Nittardi

€ 22,95

INIT304
Druivenrassen Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot
Smaakprofiel Krachtig en Vatgerijpt
Lekker bij Vederwild, Konijn,  Pasta/Deegwaren, Roodvlees, Harde Kaas
Oogstjaar 2014
Herkomst I.G.T. Toscane, Maremma
Land Italie
Produktie Biologisch

Ad Astra druiven groeien op de zon overgoten heuvels van het Mongibello delle Mandorlaie Estate in het zuiden van Maremma. De wijn is zeer benaderbaar maar tegelijkertijd best complex, in ieder geval zeer goed jong te drinken. De Gambero Rosso gaf jaargang 2011 "3 Bicchieri" (3 glaasjes) als blijk van waardering. De wijn heeft ook 12 maanden gerijpt in oudere Franse vaten, verdeeld over 225L en 500L.

Nittardi

In de loop der jaren kwam Nittardi, gelegen in het hart van het Chianti Classico gebied, vaak in andere handen, tot het in 1982 werd overgenomen door Peter Femfert, uitgever en galerijhouder in Frankfurt en zijn vrouw Stefania Canali, een geschiedkundige uit Venetië.
Stefania en Peter restoreerden Nittardi stap voor stap met zorg en liefde. De wijngaarden werden opnieuw beplant en in 1992 werd de oude ruimte met wijnvaten vervangen door een moderne wijnkelder. Een bekwaam team wijnliefhebbers werd samengesteld, met Carlo Ferrini als consultant oenoloog; Antonio Spurio als de technisch directeur en Giorgio Conte als de commercieel directeur. De zoon van Stefania en Peter, Léon Femfert, is sinds begin 2013 volledig bij de wijngaard betrokken.
 
In 1999 werd nog een fantastisch wijndomein aangekocht in Maremma, vlakbij de kust in Zuid-Toscane. Sindsdien zijn er 17 hectaren beplant met lokale en internationale druivenrassen. Hier worden Ad Astra en Nectar Dei, De Super Tuscans van Nittardi, geproduceerd. In 2012 werd Maremma de geboorteplaats van Nittardi’s eerste witte wijn: BEN, een 100% Vermentino.
 
Als eerbetoon aan Michelangelo, wordt bij Nittardi de unieke combinatie van kunst en wijn in stand gehouden. Een bekende kunstenaar schildert ieder jaar het label en het inpakpapier dat gebruikt wordt voor een “limited edition” van de Casanuova di Nittardi wijnflessen. De collectie, die in 1981 werd opgestart, bevat werk van internationaal gerenommeerde artiesten zoals Hundertwasser, Corneille, Giuliano Ghelli, Igor Mitoraj, Yoko Ono, Guenter Grass en Dario Fo.
 
Er gaat geen jaar voorbij dat de wijnen van Fattoria Nittardi niet bekroond worden met een belangrijke award of rating, waaronder de begeerde Drie Glazen van Gambero Rosso, Vijf Flessen van Vinid’Italia, 5 sterren van Decanter, en 90+ (max. 94) punten van de Wine Spectator. Ook de Wine Enthusiast, Wine Advocate en James Suckling waren vol lof over Nittardi.

Kwaliteit 
De grote Hamersma 2017
2017-03-08

INIT 304

Wijn met een verhaal, helpt om deze te verkopen. Wat ook nog wel eens een duit in het zakje wil doen, is als deze ook nog lekker is.
Zat wijnen geproefd met een verhaal dat de Pulitzer Prize
verdiende maar die zich in het glas presenteerde als de Bouquet-reeks, en dan heb ik het niet over hun geur. Hoe dan ook,leest u even mee?
Nittardi, gelegen in het hart van het Chianti Classico-gebied, werd in 1982 gekocht door Peter Femfert, uitgever en galeriehouder uit Frankfurt, en zijn vrouw Stefania Canali, een geschiedkundige uit Venetië.
Zij restaureerden Nittardi stap voor stap.De wijngaarden werden opnieuw beplant en in 1992 werd de oude ruimte met wijnvaten vervangen door een moderne wijnkelder.
Een team wijnliefhebbers werd samengesteld, met Carlo Ferrini als consultant-oenoloog. Ik ken`m niet maar hij is vast heel goed.
In 1999 werd nog een wijndomein aangekocht in Maremma, vlak bij de kust in Zuid Toscane.
Sindsdien zijn er 17 hectaren beplant met lokale en internationale druivenrassen.
Hier worden deze Ad Astra en de Nectar Dei (zie daar), de Super Tuscans van Nittardi geproduceerd.
Als eerbetoon aan Michelangelo
(why not?) wordt bij Nittardi de unieke combinatie van kunst en wijn in stand gehouden. Een bekende kunstenaar schildert ieder jaar het label en het inpakpapier dat gebruikt wordt voor een"limited-edition"van de Casanuova di Nittardi-wijnflessen.
(zie ook daar in de DGH).
De collectie, die in 1981 werd opgestart, bevat werk van internationaal gerenommeerde artiesten zoals Hundertwasser, Corneille, Giuliano Ghelli, Igor Mitoraj, Yoko Ono, Günter Grass en Dario Fo. En die hadden vast nooit kunnen bevroeden dat ze ooit nog eens in de glas-en papierbak zouden eindigen.Want-nogmaals- het gaat om de inhoud. En die van deze Ad Astra (al heet de Opel van mijn oom ook zo) is heel goed.
Rijp, zonnig, gezond,glanzend en superieur internationaal fruit.
Fijne wijn, zoet dropje, fluwelen kostuum, de luxe straalt er vanaf.

Schrijf uw recensie !

Schrijf uw recensie

Ad Astra, Nittardi

Ad Astra, Nittardi

Druivenrassen Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot
Smaakprofiel Krachtig en Vatgerijpt
Lekker bij Vederwild, Konijn,  Pasta/Deegwaren, Roodvlees, Harde Kaas
Oogstjaar 2014
Herkomst I.G.T. Toscane, Maremma
Land Italie
Produktie Biologisch

Schrijf uw recensie

Related Products