Frühburgunder trocken, weingut Gustavshof

€ 14,95

In stock

DGUS302
Druivensoort Frühburgunder
Smaakprofiel Fruitig met body
Lekker bij Varken, Lam, Wit vlees, Zachte romige kaas, Kip, Rood vlees, Harde kaas, Spicy Oosters
Oogstjaar 2010
Regio Rheinhessen
Herkomstbenaming Q.B.A. Rheinhessen
Land Duitsland
Productiemethode Biodynamisch, Veganistisch

Het weingut Gustavshof, gelegen in het hart van Rheinhessen op circa 30 km ten zuiden van Mainz. Wordt gerund door de familie, al de 4e generatie, en is een klassiek familiebedrijf met 18 hectare aan wijngaarden. Sinds 2004 werken wij volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw, 2007, zijn we een lid van EcoVin geweest en sinds 2012 werken we biodynamische volgens de richtlijnen van Demeter. Alle wijnen worden geproduceerd veganistisch.

Gustavshof

Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ten zuiden van Mainz. De  wijngaard (18ha) wordt sinds 4 generaties beheerd door de familie Roll. Zij werken sinds 2004 volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw, zijn in 2007 Ecovin gecertificeerd en recent (2012) biologisch-dynamisch (Demeter gekeurd). Alle wijnen worden
veganistisch gemaakt. De hoge kwaliteit van hun producten, het behoud en de bevordering van een gezond terroir en evenwichtige aanplant van de wijnstokken zijn de basis van het bedrijf.
Pinot gris en riesling zijn hun hobby druiven, de blauwe druif heeft hun passie en zeldzame lokale druifrassen zijn hun roeping.
Het wijndomein heeft altijd werk gemaakt van het produceren van goede tot zeer goede kwaliteitswijnen. Heel belangrijk is de natuurlijke typering van de wijn. Dit houdt in dat de aard van het terroir en de smaak van de druiven in de wijn weerspiegelt wordt. Alle wijnen zijn hier heel typerend voor het druivenras. Hun ‘doe het zelf’ wijnmaak pakket werd in 2014 gekozen tot ‘Demeterproduct van het jaar’ en zij ontvingen meerdere medailles tijdens Bio Millesime, waaronder de fel begeerde goudenmedaille met ‘mention spéciale’ voor de rode “Jomax”.

 

Schrijf uw recensie

Schrijf uw recensie

Related Products

Reviews

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

Contact

Kom bij ons proeven!
Proef! Wijnimport,
Industrieweg 18
8131 VZ Wijhe
Kvk nr.: 63995379
BTW nr: 90532144B01

Bel ons nu: +31(0) 570 - 523974
E-mail: info@proefwijn.nl