Venea Prisma

€ 11,95

Is niet op voorraad

IVEN102

Druivenras : Pecorino

Land/streek: Italie/ Ambruzzen

witte wijn met een heerlijke lichte noten smaak. Mooie structuur en een lekkere dronk.

Zalmachtigen, Schelpdieren, Geitenkaas, Witvis, Schaaldieren, Rijst Aziatisch

Harold Hamersma:  Opgenomen in De Grote Hamersma gids met een 8,5.

De Pecorino druif, ook wel schapendruif genoemd, is van origine een Italiaanse druif uit de Marche/Abruzzo streek. De Pecorino dankt haar naam aan de schapen van Italiaanse boeren, die de druif als lekkernij beschouwden (Pecora is "schaap" in het Italiaans).

Men dacht dat de Pecorino druif uitgestorven was. Door de dunne schil en de daarbij behorende gevoeligheid voor klimaat en ziektes was deze druif niet gemakkelijk te verbouwen. De moeilijke eigenschappen waren daarom ook de voornaamste reden voor het verdwijnen van de Pecorino rond 1900.

Begin 1980 werd er een oude Pecorino druivenstok terug gevonden in de Abruzzo. Na onderzoek en verfijnde vinificatietechnieken kwam de “eerste” Pecorino wijn, begin jaren ’90 terug op de markt.

Deze wijn, gemaakt van een klein percentage Pinot Blanc en Pecorino – druifjes, wordt gekenmerkt door een volwassen, complexe en overtuigende stijl. In de neus vooral aroma's van geel fruit als appel, meloen, perzik en tropische noten zoals mango, papaya en vleugje bloemigheid en acacia. In de mond een volle wijn met body, zachte delicate zuren en elegantie.

Venea

De Venea wijngaarden strekken zich uit langs 10 hectare wijngaarden in het gebied van Fossacesia vlak bij Chieti in de Abruzzen.
Venea is een verhaal van een familie met liefde en vriendschap. De liefde die de familie Paolucci al 3 generaties heeft voor de natuur en hun land. Met als doel de vriendschap van de natuur terug te betalen door met de grootste zorg druiven te laten groeien en er wijn van te maken. Aandacht en respect is nodig om deze manier van het omgaan met de natuur over te brengen op de komende generaties. De hele familie van ouders tot kinderen, oom en zelfs een neef is betrokken bij het wijn maken. Sinds deze generatie, de vorige generaties leverden hun druiven aan de coöperatie, wordt er zelf wijn gemaakt. Nicoline en zijn echtgenoot Serena maken op een hypermoderne manier wijnen van de autochtone druivenrassen trebbiano, montepulciano en pecorino. Van die laatste dacht men dat het ras rond 1900 verdwenen was. Maar dit is inmiddels de witte variëteit waarmee de streek furore maakt.

Schrijf uw recensie

Schrijf uw recensie

Related Products

Reviews

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

Contact

Kom bij ons proeven!
Proef! Wijnimport,
Industrieweg 18
8131 VZ Wijhe
Kvk nr.: 63995379
BTW nr: 90532144B01

Bel ons nu: +31(0) 570 - 523974
E-mail: info@proefwijn.nl