Colheite port, Morgadio da Calcada

€ 39,95

In stock

PMOR707

Druivenras: Diverse inheemse druivenrassen .

Land/streek: Portugal/Morgadio da Calcada

Met de geur van het hout, gedroogd fruit en specerij een zeer mooie afsluiter van uw diner of toch liever voor op de late middag ? Wat dacht u van kaas en milde curry ?

Tawny van 1 enkel oogstjaar van superieure kwaliteit . Rijpt lang op vat , minimaal 7 jaar , vaak veel langer . Tijdens het rijpen op hout ondergaan de jonge fruitige en frisse aroma's veranderingen door het oxidatie proces en wordt er plaats gemaakt voor een bouquet van gedroogde vruchten , hout , specerijen . Het bouquet wordt steeds complexer en de kleur verandert in een gouden tint. In Colheita port zijn de kenmerken van het oogstjaar terug te vinden . Evenals het oogstjaar vermeldt het (rug)etiket ook het jaartal van de botteling .

Dé specialiteit van Dirk van der Niepoort. Amber van kleur met een overrompelend aroma. Indrukwekkende diepte met iets van gedroogde abrikozen, maar ook een vleugje amandel en vijgen. De gemiddelde rijping van deze wijn is meer dan 7 jaar in houten vaten. Daarna rijpt de wijn verder in bovenmaatse stopflessen.

Schrijf uw recensie

Schrijf uw recensie

Related Products

Reviews

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

“Zeer tevreden met mijn bestelling, snel geleverd en een heerlijke wijn!”
- Pieter, 53

Contact

Kom bij ons proeven!
Proef! Wijnimport,
Industrieweg 18
8131 VZ Wijhe
Kvk nr.: 63995379
BTW nr: 90532144B01

Bel ons nu: +31(0) 570 - 523974
E-mail: info@proefwijn.nl