Faugères Rouge, Novice, Abbaye Sylva Plana

€ 12,95 incl. BTW

Toevoegen aan Verlanglijst

  • ✓ Gratis verzending vanaf € 100,-
  • Binnen 48 uur, bij u thuis
  • ✓ Gratis retourneren 
  •  Niet tevreden, geld terug garantie

Productkenmerken:

Wijnsoort Rode wijnen
Druivensoort Blend
Lekker bij Rood vlees
Jaar 2018
Wijnregio Languedoc
Wijnpers Beide
Wijnbouw Biologisch
Wijnland Frankrijk

Omschrijving:

Op de Site van Hubrecht Duijker (vondst juli 2017)

Rond de in 1139 gestichte Abbaye Sylva Plana ligt een 54 hectare tellende wijngaard die geheel biologisch wordt bewerkt door Nicolas Bouchard en diens kompaan Cedric Guy. De plek? Het hart van Faugeres, een zonovergoten, veel leisteengronden (rechts) bevattende streek in de Languedoc. Kenmerkend voor de daar vervaardigde rode wijnen is dat ze vrijwel altijd uit diverse druivenrassen werden gecomponeerd. Zo ook de Abbaye Sylva Plana Les Novices 2016. Waarvan de grenache traditioneel werd vergist, maar de carignan en cinsault via koolzuurweking, dus a la Beaujolais. Vandaar het gulle fruit (zwart, rood, bes) in de vlezige, heel licht kruidige, hints van katjesdrop en laurier biedende smaak. Deze puur-plezierwijn heeft een richtprijs van €12,95

De Grote Hamersma

In Faugeres laat men zich erop voorstaan dat op deze plek in de Languedoc sprake is van een van Europa's oudste terroir-bodems. Het ruwe, heuvelachtige terrein dat de wijngaarden tot hun beschikking hebben, is te danken aan een bergketen (formaatje Himalaya), die 300 miljoen jaar geleden dwars door Europa liep. Hier was destijds sprake van schuivende platen waardoor de bodem in elkaar werd geperst, met diverse lagen hard gesteente (leisteen) tot gevolg. Deze zogeheten schist vormt een felbegeerde ondergrond voor ambitieuze wijnmakers. Zoals die van Abbaye, die bijna vanzelfsprekend ook volstrekt biologisch werkt. En dat kan niet anders dan een flinke kerel zijn. Eentje die met kunstmestvrije aarde aan zijn knuisten een koe gaat helpen kalveren. Eerst nog even door een sloot waadt om een paard eruit te trekken. En en passant een niet startende tractor (biobrandstof leidt nog weleens tot kuren) aanduwt. Vorig jaar de iets kostbaarder La Closeraie beoordeeld, een Faugeres die stond als een bioboerenhoeve. Thans een pezige noviteit.  Strak en gespierd rood fruit. Peper in de vuisten. Fikse strengen tannines op de biceps. En een stevige handdruk.


Abbaye Sylva Plana

Domaine Deshenrys is sinds meer dan 5 generaties in handen van de familie Bouchard. In 1911 werden de wijnen voor het eerst bekroond tijdens de wijnbeurs in Turijn (Italië). Nicolas Bouchard is de huidige eigenaar. De beste wijngaarden van de AOC Faugères kenmerken zich door terrassen met een leistenen bodem, er wordt alleen met de hand geplukt. Het klooster Abbaye Sylva Plana ligt al sinds 800 jaar midden in dit gebied en heeft 54 ha wijngaard, die biologisch wordt verbouwd. Werkt volgens de biologische klok, natuurlijke behandeling, biologische compost, ploegen met paarden en echt minimale interventie in de wijnkelder. Hierdoor ontstaan wijnen met een geweldige expressie van hun omgeving. Een toonaangevend domein.

Het klooster Abbaye Sylva Plana ligt al sinds 800 jaar midden in dit gebied en heeft 54 ha wijngaard, die biologisch wordt verbouwd. 

Smaakervaring(en)

Op de Site van Hubrecht Duijker (vondst juli 2017)

Rond de in 1139 gestichte Abbaye Sylva Plana ligt een 54 hectare tellende wijngaard die geheel biologisch wordt bewerkt door Nicolas Bouchard en diens kompaan Cedric Guy. De plek? Het hart van Faugeres, een zonovergoten, veel leisteengronden (rechts) bevattende streek in de Languedoc. Kenmerkend voor de daar vervaardigde rode wijnen is dat ze vrijwel altijd uit diverse druivenrassen werden gecomponeerd. Zo ook de Abbaye Sylva Plana Les Novices 2016. Waarvan de grenache traditioneel werd vergist, maar de carignan en cinsault via koolzuurweking, dus a la Beaujolais. Vandaar het gulle fruit (zwart, rood, bes) in de vlezige, heel licht kruidige, hints van katjesdrop en laurier biedende smaak. Deze puur-plezierwijn heeft een richtprijs van €12,95

De Grote Hamersma

In Faugeres laat men zich erop voorstaan dat op deze plek in de Languedoc sprake is van een van Europa's oudste terroir-bodems. Het ruwe, heuvelachtige terrein dat de wijngaarden tot hun beschikking hebben, is te danken aan een bergketen (formaatje Himalaya), die 300 miljoen jaar geleden dwars door Europa liep. Hier was destijds sprake van schuivende platen waardoor de bodem in elkaar werd geperst, met diverse lagen hard gesteente (leisteen) tot gevolg. Deze zogeheten schist vormt een felbegeerde ondergrond voor ambitieuze wijnmakers. Zoals die van Abbaye, die bijna vanzelfsprekend ook volstrekt biologisch werkt. En dat kan niet anders dan een flinke kerel zijn. Eentje die met kunstmestvrije aarde aan zijn knuisten een koe gaat helpen kalveren. Eerst nog even door een sloot waadt om een paard eruit te trekken. En en passant een niet startende tractor (biobrandstof leidt nog weleens tot kuren) aanduwt. Vorig jaar de iets kostbaarder La Closeraie beoordeeld, een Faugeres die stond als een bioboerenhoeve. Thans een pezige noviteit.  Strak en gespierd rood fruit. Peper in de vuisten. Fikse strengen tannines op de biceps. En een stevige handdruk.


Abbaye Sylva Plana

Domaine Deshenrys is sinds meer dan 5 generaties in handen van de familie Bouchard. In 1911 werden de wijnen voor het eerst bekroond tijdens de wijnbeurs in Turijn (Italië). Nicolas Bouchard is de huidige eigenaar. De beste wijngaarden van de AOC Faugères kenmerken zich door terrassen met een leistenen bodem, er wordt alleen met de hand geplukt. Het klooster Abbaye Sylva Plana ligt al sinds 800 jaar midden in dit gebied en heeft 54 ha wijngaard, die biologisch wordt verbouwd. Werkt volgens de biologische klok, natuurlijke behandeling, biologische compost, ploegen met paarden en echt minimale interventie in de wijnkelder. Hierdoor ontstaan wijnen met een geweldige expressie van hun omgeving. Een toonaangevend domein.

Wat was uw smaakervaring!

Faugères Rouge, Novice, Abbaye Sylva Plana

Faugères Rouge, Novice, Abbaye Sylva Plana

Wat was uw smaakervaring!

bel ons: 

+31630115100

Nieuwsbrief

Gratis wijntips en acties?