Meer finesse en een prima bewaarpotentieel heeft Château Grand Launay. De druiven (70% merlot en 30% malbec) gaan zonder steeltje de gistingskuipen in. Daar blijven zij in contact met de schillen gedurende 25 dagen, afhankelijk van het jaar. Tijdens deze ‘inweking’ wordt er ‘remontage’ toegepast. Men pomt de wijn uit de onderkant van de gistingskuip over de drijvende schillenmassa heen. Ook is er éénmaal ‘Delestage’,  waarbij men alle wijn wegpompt. De schillenmassa valt hierdoor uiteen op de bodem van de gistingskuip en vervolgens pompt men de wijn er weer bovenop. Hierna rijpt 30% van de wijn in eiken vaten, de rest in betonnen cuves. Later worden beide samengebracht. Ook hier een constante aanvoer van medailles in 2012, 2013, 2014 en 2015.

Pierre Henri maakt ook een cuvée zonder toegevoegd zwavel, cuvée Amélie geheten en genoemd naar zijn aanstaande echtgenote en moeder van zijn kinderen. Dit is een buitengewoon mooi glas wijn en weerspiegelt het samengaan tussen traditie en innovatie. Als technicus heeft hij heel goed in de gaten wat hij moet doen om de fruitaromas optimaal in de wijn te houden zonder conserveringsmiddel. Pierre Henri omschrijft zichzelf dan ook als primair een technicus en secundair een natuurliefhebber. Hij richt zich nu op werken met zo weinig mogelijk hout en zoveel mogelijk wijn zonder sulfiet.

Wijnbouw: Biologisch
Wijnland: Frankrijk Frankrijk
Wijnregio: Bordeaux
Wijnpers:
0 Smaak ervaring(en)
€ 11,50
11.5 op voorraad
Wijnbouw: Biologisch
Wijnland: Frankrijk Frankrijk
Wijnregio: Bordeaux
Wijnpers:
0 Smaak ervaring(en)
€ 9,50
9.5 op voorraad
Wijnbouw: Biologisch
Wijnland: Frankrijk Frankrijk
Wijnregio: Bordeaux
Wijnpers:
0 Smaak ervaring(en)
€ 11,50
11.5 op voorraad

bel ons: 

+31630115100

Nieuwsbrief

Gratis wijntips en acties?