MehoferDe Familie Mehofer resideert als sinds 1709 in de Neudeggerhof in de Oostenrijkse wijnregio Wagram. In deze regio speelt de Donau een belangrijke rol, door het dal wordt Ôs zomers warme lucht aangevoerd die de rijping van de druiven positief beïnvloedt.
Mehofer maakt al sinds 1992 wijn van biologisch geteelde druiven. De familie Mehofer heeft biologisch werken in haar levenswijze geïntegreerd. Bij de renovatie van de 200 jaar oude kelders is rekening gehouden met vochtregulatie en luchtstroom behandeling. De isolatie werd niet kunstmatig gerealiseerd maar met cellulose. Schimmelziekten zijn een groot probleem in Europese wijngaarden. Omdat deze ziekten niet van binnenuit komen, maar van buitenaf, moeten ze ook uitwendig bestreden worden. Meeldauw doet zich op verschillende manieren voor, afhankelijk van het weer. Biologische wijnbouw functioneert ook niet zonder bescherming. Het grote verschil tussen wel en niet biodynamisch werken, zit in de aard van de bescherming en de gebruikte middelen. Mehofer gebruikt plantenextracten (paardenstaart, venkel), bakpoeder, silicaten, zwavel en koper ter bestrijding van deze ziekten. Op dit moment experimenteert Mehofer met PIWI druivenrassen, kruisingen tussen bijvoorbeeld grüner veltliner en een Amerikaans ras, dat resistent is tegen schimmelziekten
Mehofer had al vroeg een voorliefde voor biologische wijnbouw. Al in 1992 maakte Mehofer wijn van biologische geteelde druiven. Inmiddels is het biologisch verbouwen helemaal in de levenswijze geintegreerd. Van renoveren van de 200 jaar oude kelders tot de aard van de bescherming en de gebruikte middelen; Mehofer gebruikt plantenextracten (paardenstaart, venkel) en bakpoeder ter bestrijding van ziekten.
De terroir van Mehofer is een grond genaamd loss; een zandsoort die in de laatste ijstijd is ontstaan en zorgt voor een bijzondere mineraliteit en expressie van de wijnen.