Domaine Ollier Taillefer
Geen producten gevonden...

Domaine Ollier-Taillefer is een familiebedrijf in het noordoostelijke deel van de AOC Faugères in het centrum van Languedoc, Zuid-Frankrijk. Het wordt gerund door Luc en Françoise Ollier, broer en zus, de 5e generatie lokaal geboren wijnmakers en vandaag verantwoordelijk voor deze 30 hectare AOC Faugères-wijngaarden.
Wij produceren bij Ollier Taillefer gemiddeld 1100 hectoliter
800 hectoliter rode FAUGERES AOC
240 hectoliter rosé AOC FAUGERES
80 hectoliter witte AOC FAUGERES
Al onze wijnen worden op het landgoed gebotteld.
Hoe werken wij bij Ollier Taillefer
De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd voordat ze in de kelders aankomen.
We zijn ons volledig bewust van de kwetsbaarheid van dit 'terroir' en hebben ervoor gekozen om ervoor te zorgen door zo natuurlijk mogelijk te werken.
Hoe werden wij BIO?
In september 2009 zijn we begonnen met de conversie van ons hele landgoed naar biologisch (AB). We hebben onze biologische certificering voor zowel de wijn als de wijngaarden in september 2012 verkregen.
Na 10 jaar verantwoord boeren zijn we van mening dat dit een terechte uitkomst van ons werk was. Ons nieuwe vinificatiegebouw werd ook voltooid, hier mengen we de verschillende druivensoorten om onze wijnen te maken.
Ollier Taillefer heeft fors geïnvesteerd in airconditioning met behulp van een systeem genaamd Canadese putten (een warmtewisselaar) voor een zachte en natuurlijke kwaliteit. Ook de poreuze kalkstenen 'pierre du Gard' bouwstenen laten het gebouw 'ademen'. We gebruiken zwaartekracht om overmatig pompen te voorkomen. Alles is bedacht om verspilling van water of elektriciteit te voorkomen bij Ollier Taillefer.