Terug

Levering PostNL i.v.m. online drukte is er vaak vertraging. Wij kunnen dit helaas niet versnellen .

Bestaat er wijn zonder alcohol?

  • 11 / 12 / 2019 0
Bestaat er wijn zonder alcohol?

Wat is nou precies wijn? Waar bestaat het uit en is wijn zonder alcohol ook wijn?

Nee, wijn zonder alcohol is geen wijn want wijn bestaat uit alcohol, zuren, suiker, kleur, geur en smaakstoffen. Wijn is een alcoholische drank wat gemaakt is van vergiste druiven. De basis van een wijn zijn de wijndruiven. Het % alcohol is afhankelijk van de hoeveelheid suiker en hoe de wijnmaker zijn wijn maakt. Als regel kun je wel zeggen dat hoe meer suiker er in een druif zit hoe hoger het alcoholpercentage kan worden.

Wanneer de wijnmaker alle suiker die zich in de druif bevind vergist dan spreek je over een droge wijn. Het alcoholpercentage van de meeste droge wijnen ligt tussen de 10-15%. Je kunt ook de vergisting gaan stoppen (controleren) door de wijn te koelen tijdens het proces. Wanneer er een koeling plaatsvind dan zal het gisten gaan stoppen en zal er een half-zoete wijn ontstaan omdat er nog restsuiker inzit. Check onze website voor het laatste aanbod in alcohol vrije wijnen.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ProefWijn 9,7 / 10 - 30 Smaakervaringen @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »